dimecres, 12 de gener del 2011

ARTICLE PLAÇA DEL POU DESEMBRE 2010

TOT EL QUE CAL SABER I QUE NO ES SAP...

Pròximament el Punt d´informació Juvenil d´Altafulla serà remodelat, d´una part gràcies a la subvenció atorgada per la Generalitat i la resta per l´aportació municipal. Obra necessària per poder fer front als programes d´aquesta àrea. Ara bé, m´ha estranyat molt que aquesta obra, tal i com em va respondre l´alcalde, l´ha atorgat per adjudicació directa, és a dir a “dit”, sense donar oportunitats a les diferents empreses del municipi que hi poden estar interessades en executar l´obra. Encara que sigui un projecte relativament petit, on l´obra civil està valorada en 20.000 euros, estaria bé comunicar-ho mitjançant un ban, a la fi de brindar les mateixes oportunitats a totes les empreses constructores del municipi.
En relació al conveni amb el consell comarcal sobre el pla territorial de ciutadania i immigració, recordar a aquest govern, que no es tracta de prorrogar i pagar aquests convenis, si després des de la regidoria d´acció social no es fa absolutament cap gestió per desenvolupar programes de participació i sensibilització sobre aquest tema, necessaris per fomentar l´integració i les relacions humanes amb els nouvinguts. Una vegada més l´evidència de totes aquelles partides que figuren en un pressupost, i que fan bonic, però manca portar-les a terme.
Per últim, tot hi haver fet la petició formal en els dos últims plens a l´alcalde, de que informés a la població afectada sobre unes irregularitats en el càlcul de la liquidació de l´IBI, i fins la data no ho ha comunicat als interessats, vull informar del següent, per si és d´utilitat.
Es va deixar d´aplicar per error en els anys 2006, 2007, 2008 i 2009, unes bonificacions en el sol que afecten a la Vila Closa i voltants (zona protegida pel Pla General Urbanístic Municipal), per la qual cosa cal que comproveu que en l´exercici 2010 els hagin aplicat les esmentades bonificacions. Per a més informació, es poden dirigir a l´oficina de BASE a l´ajuntament, on molt amablement els informaran.


EVA MARTÍNEZ