dilluns, 10 de desembre del 2007

El PSC d'Altafulla proposa un pacte amb ABG

El portaveu del PSC a Altafulla, Josep Maria Gené, va proposar ahir un pacte «entre les forces de progrés» per tal d'acabar amb la crisi que viu el govern municipal (ABG, CiU i ERC) després de l'expulsió de l'edil Francesc Blanc (PAU). El regidor socialista va apostar per un acord entre ABG, PSC, ERC, AUPA i PAU. Tot i això, Gené va advertir que «no es descarta cap hipòtesi» si ABG no avança cap al pacte proposat, cas en què els socialistes «obririen converses amb la resta de grups per impedir el desgovern», i obria així la porta a una possible moció de censura.

L'anunci va ser rebut amb certes reserves des de les files d'ABG. Així, l'alcalde d'Altafulla, Francesc Farré, lamentava que la proposta no se li hagués comunicat personalment i demanava que la voluntat de pacte «s'expressi amb fets i no només paraules». D'aquesta forma, Farré es referia al fet que el grup socialista votés el passat divendres en contra dels pressupostos municipals.

«La nostra prioritat és continuar governant en minoria i arribar a acords puntuals, preferentment amb el PSC», va explicar el batlle. Farré també va defensar la seva voluntat de mantenir el pacte amb ERC i CiU. «No volem governar a qualsevol preu, fins i tot si això significa una moció de censura en contra nostra», va afirmar.